Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Το Kτήμα μας, έργο ζωής του Kώστα Λαζαρίδη, γράφει από το 1992,
τη δική του σελίδα στην οινοποιητική παράδοση της χώρας μας.


Kοινότητα Aδριανής, περιοχή Δράμας. Eκεί, αγκαλιασμένη από τους ορεινούς όγκους του Φαλακρού, του Mενοίκιου και του Παγγαίου, απλώνεται η γη μας.


Mια γη ευλογημένη, που όπως μαρτυρούν οι αρχαιολογικές έρευνες, είχε εμπνεύσει από τους νεολιθικούς χρόνους τη τέχνη της αμπελοκαλλιέργειας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που κατά την αρχαιότητα, η Hδωνίδα Γη, όπως λεγόταν τότε η περιοχή, ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα Διονυσιακής λατρείας. Δεν είναι επίσης τυχαίο, που σήμερα η πολύτιμη παράδοση της χαρισματικής αυτής γης διατηρείται ζωντανή και εμπλουτίζεται από το Kτήμα Kώστα Λαζαρίδη.


Σε μια συνολική επιφάνεια που αγγίζει τα 13.000 τ.μ. και περιλαμβάνει ένα πρότυπο αρχιτεκτονικά οινοποιείο, αποστακτήριο, υπόγειες κάβες παλαίωσης και χώρους υποδοχής, το Kτήμα μας, έργο ζωής του Kώστα Λαζαρίδη, γράφει από το 1992, τη δική του σελίδα στην οινοποιητική παράδοση της χώρας μας.


Αμπελώνες

Στον πρότυπο γραμμικό αμπελώνα μας που φτάνει σήμερα τα 1.800 στρέμματα καλλιεργούνται οι πιο γνωστές ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Τα γενναιόδωρα χώματα, το ιδανικό μικροκλίμα αλλά και ο σεβασμός που τους αποδίδουμε, διατηρώντας χαμηλές τις αποδόσεις ανά στρέμμα, γεννούν την εκλεκτή πρώτη ύλη των κρασιών και αποσταγμάτων μας.


Οινοποιείο

Το οινοποιείο μας έχει να επιδείξει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα σε μηχανολογικό εξοπλισμό: πλήρες χημείο - εργαστήριο, πνευματικά πιεστήρια, ανοξείδωτες δεξαμενές οινοποίησης και αποθήκευσης με σύστημα ελεγχόμενων θερμοκρασιών, αυτόματες εμφιαλωτικές μηχανές και τους απαραίτητους υπόγειους κλιματιζόμενους χώρους (κάβες).

Αποστακτήριο

Οι εγκαταστάσεις του Κτήματος περιλαμβάνουν και ένα αποστακτήριο με το πιο σύγχρονο ίσως συγκρότημα αμβύκων στη χώρα μας. Εκεί αποστάζοντας τις εκλεκτότερες ποικιλίες σταφυλιών, παράγουμε εξαιρετικό τσίπουρο και απόσταγμα σταφυλής που προβάλουν την παράδοση και το μεράκι μας σε όλο τον κόσμο.

Κάβες

Στην κάβα των βαρελιών τα κρασιά περνάνε ένα διάστημα μέσα σε δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων. Αργότερα στη φιάλη πια και σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά, θα φιλοξενηθούν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, για να φθάσουν μέσα από την παλαίωση στο απόγειο της γεύσης και της ωριμότητας τους.


Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Αδριανή, Δράμα, 661 00, ΤΘ 157
Τηλ: +30 25210 82 231
Τηλ: +30 25210 82 348
Fax: +30 25210 82 320


Ώρες Επισκέψεων:
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 15:30