Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη

Ένα κτιριακό συγκρότημα 10,500 τμ σε στεγασμένους χώρους με πολλαπλές λειτουργικές δυνατότητες


Την Άνοιξη του 2006, στο Καπανδρίτι Αττικής, μόλις μισή ώρα από την Αθήνα, δημιουργήσαμε την "Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη", ένα κτιριακό συγκρότημα 10,500 τμ σε στεγασμένους χώρους με πολλαπλές λειτουργικές δυνατότητες.


Το όνομα εμπνευσμένο από τον Οίνοτρο, γιο Έλληνα βασιλιά - ο οποίος ίδρυσε αποικία στην κάτω Ιταλία όπου και καλλιέργησε την άμπελο και οινοποίησε με εξαιρετικά αποτελέσματα, - αντικατοπτρίζει την πορεία του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη σ' αυτό το νέο εγχείρημα μακριά από την οικεία Δράμα.


Αμπελώνες

Στις παρυφές της λίμνης του Μαραθώνα καλλιεργούμε περί τα 200 στρέμματα αμπελώνα. Οι ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Syrah και Αγιωργήτικο, μόνον ερυθρές, καλλιεργούνται βιολογικά, με πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις.

Οινοποιείο

Οι ανοξείδωτες δεξαμενές με αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας, τα πνευματικά πιεστήρια, η καλύτερη γαλλική και αμερικάνικη δρυς, καθώς και η χρησιμοποίηση της βαρύτητας για την μεταφορά γλευκούς και οίνου, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών των ποικιλιών μας.

Κάβες

Στην υπόγεια κάβα βρίσκονται 600 δρύινα βαρέλια που χρησιμοποιούνται για την παλαίωση των κρασιών μας. Κατασκευάζονται στο Bordeaux με ξύλο από τα δάση της κεντρικής Γαλλίας και θεωρούνται ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα στον κόσμο.


Οργάνωση Εκδηλώσεων

H Οινότρια Γη είναι ένας υπερσύγχρονος πολυχώρος µε επίκεντρο την φιλοξενία εκδηλώσεων. 10.500 τ.µ. υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και εµπνευσµένης πολυτέλειας διαθέσιμα για την επόμενη κοινωνική ή επαγγελματική σας εκδήλωση.

διαβάστε περισσότερα

Αίθουσες

Για κάθε επαγγελματική και κοινωνική εκδήλωση, το υψηλό επίπεδο γαστρονομίας και παροχής υπηρεσιών παρέχεται σε άριστα διαµορφωµένους και εξοπλισμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

δείτε όλες τις αίθουσες

Μουσείο

Κομμάτι της Οινότριας Γής είναι το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη. Ένας χώρος που τιμά την άμπελο, τα προϊόντα της και την άρρηκτη σχέση τους με τον άνθρωπο, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

διαβάστε περισσότερα


Ερχόμενοι από Αθήνα, αμέσως μετά τα διόδια των Αφιδνών, μπαίνετε στην έξοδο δεξιά για Καπανδρίτι και ακολουθείτε τις πινακίδες προς Καπανδρίτι ή Κάλαμος. Η Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη βρίσκεται 2 χλμ. μετά την πλατεία Καπανδριτίου, αριστερά προς Κάλαμο.


Ερχόμενοι από Λαμία μετά την έξοδο για Μαλακάσα και πριν το σταθμό των Αφιδνών, ακολουθείτε την έξοδο Καπανδριτίου-Καλάµου.


Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη

2ο χλμ Καπανδριτίου - Καλάμου
Καπανδρίτι Αττικής, 190 14, ΤΘ 166
Τηλ: +30 22950 52 213
Τηλ: +30 22950 52 214
Fax: +30 22950 52 388


Ώρες Επισκέψεων:
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 17:30
Σαββατοκύριακο: 11:00 - 15:00