Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αττική

Οινότρια Γη
Syrah – Αγιωργίτικο

Πριν από μερικά χρόνια, το FnL guide το χαρακτήρισε «κρασί σταθμό στη σύγχρονη ελληνική οινοποιία» και τέτοιο πιστεύουμε ότι παραμένει, χάρη στη μοναδική του προσωπικότητα.

ΤΡΥΓΟΣ

2016

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Syrah 90%, Αγιωργίτικο 10%

ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

14,5% Vol.

Σκούρο κόκκινο χρώμα, σχεδόν αδιαπέραστο.

Σύνθετο μπουκέτο αρωμάτων που παραπέμπουν τόσο στην ποικιλία, όσο και στο πέρασμα από βαρέλια. Μαρμελάδα βύσσινο, ξερό δαμάσκηνο, σύκο, μαύρο πιπέρι και bitter σοκολάτα συναντιόνται με νύξεις βανίλιας, κέδρου και δέρματος.

Μαλακό και θερμό στην πρώτη επαφή. Πληθωρικά πλούσιο και μεστό, με καλά ενσωματωμένες τανίνες, δεν χάνει την κομψή του πλευρά χάρη στην λογισμένη οξύτητα που το ζωηρεύει. Τα ώριμα φρούτα και τα μπαχαρικά κάνουν διαρκώς αισθητή την παρουσία τους μέχρι το πολύ μακρύ και επίμονο τελείωμα.

Ιδανικός σύντροφος για μεγάλο τριχωτό κυνήγι, κολακεύεται από τα κόκκινα κρέατα, ιδιαίτερα αν είναι μαγειρεμένα με μπαχαρικά. Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα Μαδέρας, τουρνεντό ροσίνι, αλλά και μοσχαρίσιο συκώτι στη σχάρα, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που επίσης θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα του.

Θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 2025.

Προέρχεται από πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες. Ζυμώνει σε δρύινη δεξαμενή και παλαιώνει για 24 μήνες σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια. Εμφιαλώνεται ΑΦΙΛΤΡΑΡΙΣΤΟ γι’ αυτό μπορεί να παρουσιάσει ίζημα στη φιάλη. Σας προτείνουμε να το μεταγγίσετε σε καράφα, πριν το σερβίρισμα.

– Φιάλες 0,75 lt.

Χρυσό Μετάλλιο, Concours Mondial 2009, Βέλγιο
Καλύτερος Ελληνικός Οίνος, Citadelles du Vin 2008, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, Citadelles du Vin 2008, Γαλλία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Οινότρια Γη
Cabernet Sauvignon – Αγιωργίτικο

AMETHYSTOS-OENOTRIA-CABERNET

ΕΠΟΜΕΝΟ

Oenodea White

LAZARIDI-OENODEA-WHITE

...

ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Αποστάγματα


  • Οικογένεια Ηδωνικό
  • Οικογένεια Methexis

ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Βαλσαμικά


  • Οικογένεια Botanico

ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

 Το καλό κρασί κρύβει πάντα και από μία ιστορία.