Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Costa Lazaridi Blanc de blanc Brut

Ο πρώτος αφρώδης οίνος από το πολυδύναμο terroir της Δράμας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την περιοχή. Ο αμπελώνας «Γέννηση Αυγής» βρίσκεται στο ορεινό Κατάφυτο σε υψόμετρο  830 μέτρων όπου και «λούζεται» από τις πρώτες ακτίνες του ήλιου! Η φρεσκάδα και η πολυπλοκότητα του μοναδικού αυτού terroir εκφράζεται πλέον και μέσα από το κομψό Costa Lazaridi Blanc de Blanc Brut της ποικιλίας Βιδιανό.

ΤΡΥΓΟΣ

2019

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Βιδιανό 100%

ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

11% Vol.

Ανοιχτό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες.

Αυτολυτικά αρώματα brioche και τσουρεκιού, χαρακτηριστικά της 24μηνης παραμονής με τις ζύμες στο μπουκάλι. Ελκυστικά, φρέσκα αρώματα, που θυμίζουν λεμόνι, κίτρο, πράσινο μήλο και αχλάδι.

   Η χάρη και η φινέτσα του Βιδιανού συναντούν την ένταση και την ορυκτότητα του Καταφύτου. Το αποτέλεσμα είναι ένας αφρώδης οίνος με δροσερό και φινετσάτο στόμα και μακρύ φρουτώδες τελείωμα.

Ιδανικό ξεκίνημα για το γεύμα μας συνοδευόμενο από όστρακα, όπως στρείδια, χτένια, κυδώνια και γυαλιστερές. Μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με πιάτα θαλασσινών όπως γαρίδες, κωλοχτύπα και αστακούς, μαγειρεμένα στο φούρνο, βραστά ή και στον ατμό. Εξαιρετικός συνδυασμός και με γλυκά, κρεμώδη τυριά (όπως μανούρι, camembert, brie κ.α.) αλλά και παρμεζάνα.

Επιδέχεται παλαίωση.

Παραδοσιακή μέθοδος οινοποίησης αφρώδους οίνου, με τη δεύτερη ζύμωση να γίνεται στη φιάλη όπου το κρασί παραμένει σε επαφή με τις ζύμες του για τουλάχιστον 24 μήνες.

– Φιάλες 0,75 lt.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Domaine Costa Lazaridi Syrah

DOMAINE COSTA lAZARIDI SYRAH

ΕΠΟΜΕΝΟ

Οινότρια Γη Cabernet Sauvignon – Αγιωργίτικο – BIO

AMETHYSTOS-OENOTRIA-CABERNET

...

ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Αποστάγματα


  • Οικογένεια Ηδωνικό
  • Οικογένεια Methexis

ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Βαλσαμικά


  • Οικογένεια Botanico

ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

 Το καλό κρασί κρύβει πάντα και από μία ιστορία.