DOMAINE-COSTA-LAZARIDI-WINE-TASTING-OENOTRIA

Σε ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα με οινόφιλη αγάπη για το κρασί και με πολύ καλή διάθεση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17/12 η πρώτη κάθετη δοκιμή σε 5 σοδειές Οινότρια Γη Cabernet/Aγιωργίτικο!

Μια αποκλειστική βραδιά για τα τυχερά μέλη του DCL Wine Club που αναδείχτηκαν νικητές του Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6/12/19 μέχρι και 12/12/19.

DOMAINE-COSTA-LAZARIDI-WINE-TASTING-OENOTRIA

DOMAINE-COSTA-LAZARIDI-WINE-TASTING-OENOTRIA

Τα 5 τυχερά μέλη είχαν την ευκαιρία να συνοδεύονται και από ένα ακόμα άτομο της επιλογής τους κι έτσι να απολαύσουν μια εις βάθος και διασκεδαστική ξενάγηση στο δύο επιπέδων και 1500μ2 Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη από το Δημήτρη Ζάμπουρα και την Ειρήνη Στέτσικα.Στην ολοκλήρωση της ξενάγησης οι 5 νικητές έλαβαν τα δώρα τους – από μια φιάλη Magnum DSCL Rose Merlot, ένα ροζέ με ιδιαίτερο χρώμα και σαγηνευτικά αρώματα.

Φωτογραφήθηκαν στους χώρους του εμβληματικού καραβιού στο 2ο επίπεδο του Μουσείου Οίνου, ενώ λίγο αργότερα ανέβηκαν στον κύριο χώρο του Μπαρ για να τους υποδεχτεί ο Διευθυντής της Οινότριας Γης Χρήστος Φωτιάδης που πραγματοποίησε την κάθετη γευστική δοκιμή στις συνεχείς σοδειές 2015, 2014, 2013, 2012, 2011 Οινότρια Γη Cabernet-Aγιωργίτικο που στη συνέχεια ακολουθήθηκε από πλούσιο μπουφέ τυριών, αλλαντικών, κρεάτων και χορτοφαγικών επιλογών για τη συνέχεια με την αγαπημένη σοδειά του κάθε συμμετέχοντα.

DOMAINE-COSTA-LAZARIDI-WINE-TASTING-OENOTRIA

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ειδική οινική έκπληξη τη γευστική δοκιμή της ετικέτας Οινότριας Γης Αγιωργιτικό – Syrah 2008 που εάν και 11 χρονιά μετά μας έδωσε έντονα τα αρώματα μαύρων φρούτων όπως του δαμάσκηνου και του βύσσινου. Μας έδωσε και αρώματα σοκολάτας, βανίλιας, καπνού, ξηρών καρπών και μαρμελάδας μαύρων φρούτων, που φανερώνουν την ύπαρξη βαρελιού και παλαίωσης. Στο στόμα βελούδινο με ισορροπημένη οξύτητα και καλοδουλεμένες τανίνες και ιδιαίτερα μακρά επίγευση. Οι τυχεροί οινόφιλοι απόλαυσαν στο τέλος της βραδιάς παλαιωμένο απόσταγα Cigar Methexis με τη συνοδεία αποδομημένου κουραμπιέ με σως σοκολάτας.

DOMAINE-COSTA-LAZARIDI-WINE-TASTING-OENOTRIA