DOMAINE-LAZARIDI-NEWS-DRAMOINOGNOSIA

Η έναρξη των εκδηλώσεων για φέτος δόθηκε με την εκκίνηση του “Wine Τrails” την Κυριακή 12 Μαΐου, ενός αγώνα 12 χιλιομέτρων στον οποίο εκατοντάδες δρομείς περνούν μέσα από τα οινοποιεία και τους αμπελώνες της Αδριανής Δράμας, με έπαθλα magnum φιάλες κρασιών για τους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έλαβαν χώρα διάφορες εκδηλώσεις στην πόλη της Δράμας, όπως ομιλίες σχετικές με το κρασί, γευστικές δοκιμές, αλλά και συναυλίες σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ καφέ, μπαρ και εστιατόρια προσέφεραν κρασί από τα τοπικά οινοποιεία σε ειδικές τιμές, ενώ στο οινοποιείο είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε τον διεθνούς φήμης σεφ Πάνο Ιωαννίδη και να συζητήσουμε για το δραμινό κρασί και την θέση του στον εθνικό αλλά και τον διεθνή χάρτη.

Η γιορτή του κρασιού κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο, και στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους επισκέψιμους χώρους μας, όπως το αποσταγματοποιείο, το οινοποιείο, και την κάβα παλαίωσης.

Στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας αλλά και των εκδηλώσεων για τις “Ανοιχτές Πόρτες” των οινοποιείων , διεξήχθησαν δύο κάθετες γευστικές δοκιμές σε 5 διαφορετικές σοδειές του Chateau Julia Merlot αποκλειστικά για τα μέλη του Wine Club Domaine Costa Lazaridi  με παρουσίαση και καθοδήγηση από τους οινολόγους του κτήματος. Οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 3 διαφορετικές ετικέτες κρασιών υπό τους ήχους των μουσικών συνόλων που έντυσαν την εκδήλωση.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 18/5 οι “Tales from the box”  με τσέλο και ακορντεόν μας ταξίδεψαν σε κλασικές μελωδίες, ενώ την Κυριακή 19/5 οι Remotiv  ξεσήκωσαν το κοινό με ποπ, ροκ και έντεχνο πρόγραμμα. Οι μικροί μας φίλοι μυήθηκαν στην οινική κουλτούρα από την face painter που έβαψε τα προσωπάκια τους με σταφύλια και ποτηράκια κρασί κι έτσι συμμετείχαν κι αυτοί μοναδικά στην Δραμοινογνωσία.