DOMAINE-LAZARIDI-NEWS-100RESTAURANTS

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, όπως τα ψήφισαν 100+ επώνυμοι foodies, βραβεύτηκαν την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τα “Βραβεία Restaurant 100” για το 2019.

To Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη έδωσε το παρόν με Αμέθυστο Fume & Αμέθυστο Ροζέ.

Οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη διάκρισή τους με τα μέλη της κριτικής επιτροπής, δημοσιογράφους και επώνυμους foodies στον χώρο του εστιατορίου The Clap, δοκιμάζοντας ένα finger food menu φτιαγμένο με προϊόντα της Unilever Food Solutions, συνοδεία κρασιών του Κτήματος Λαζαρίδη, Amethystos – Sauvignon Blanc Fume 2017 & Amethystos Ροζέ 2018.

Κλήρωση DCL Wine Club

domaine costa lazaridi restaurant 100 2019

Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη για όσους έκαναν την εγγραφή τους στο DCL Wine Club, ανέδειξε νικητή της Συλλεκτικής Double Magnum 3LT φιάλης Amethystos Rouge 2005, τον Στόϊκο Βασίλειο Χρήστο και επιλαχόντα τον Φίκο Ευάγγελο.

 

Βραβεύσεις

Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: το Aleria και το Varoulko Seaside, η Σελήνη στη Σαντορίνη και η Ντομάτα στη Χαλκιδική, το Χαρούπι και το Εβόρα Eatery στη Θεσσαλονίκη, το Ferryman και το Hasika στην Κρήτη, οι Καρυδιές στη Σαμοθράκη και o Μπατζάβαλης στην Αργολίδα, το Birdman και το Frater&Soror στην Αθήνα.

Στις δέκα θεματικές δεκάδες, την πρώτη θέση απέσπασαν τα παρακάτω εστιατόρια:

Top Newcomers: Birdman, Αθήνα

Top Greek and Regional Cuisine: Πεσκέσι, Κρήτη

Top Restaurants for Meat: Basegrill, Αθήνα

Top Restaurants for Fish: Varoulko Seaside, Αθήνα

Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou, Αθήνα

Top Bar & Wine Restaurants: By the glass, Αθήνα

Top All-Day Restaurants: Athénée, Αθήνα

Top Restaurants for Families: Nice n easy, Αθήνα

Hidden Gems: Pelagos Seaside, Κρήτη

Top Streetfood: Hoocut, Αθήνα

 

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου “Ο Σεφ της Καρδιάς μας” στον Λευτέρη Λαζάρου. Τον τίτλο “Best Young Chef” κέρδισε ο Μιχάλης Μάρθας και τον τίτλο “Best Young Sommelier” ο Άρης Σκλαβενίτης.

costa lazaridi restaurant 100 chef tis kardias lefteris lazarou

Δέκα ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν σε εστιατόρια τοπικής κουζίνας απ’ όλη την Ελλάδα και η ενότητα αυτή αφιερώθηκε στη μνήμη του Νίκου Κοντοσώρου.

costa lazaridi restaurant 100 topiki kouzina kontosoros