Δελτίο Τύπου | Χρυσή Χρονιά

Η συμμετοχή του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στον πρώτο μεγάλο διεθνή οινικό διαγωνισμό του 2021 Mundus Vini, Spring Tasting συνοδεύτηκε από χρυσό μετάλλιο και την ανώτατη ειδική διάκριση «Best of Show – Greece red» που έλαβε ελληνικό κρασί, για το βιολογικό Oenotria Land Cabernet Sauvignon – Agiorgitiko  2018.  

Δελτίο Τύπου | Χρυσή Χρονιά

Η επιβράβευση αυτή ήρθε ως αναγνώριση της φιλοσοφίας μας για δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας από το μοναδικό terroir του βιολογικού μας αμπελώνα στις όχθες της λίμνης Μαραθώνα.  

Σημαντικές διακρίσεις έλαβαν επίσης το Domaine Costa Lazaridi Merlot Rose 2020 καθώς και ο Αμέθυστος Ερυθρός 2019 με ασημένια μετάλλια.

Το Mundus Vini είναι ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο και τα τελευταία 21 χρόνια αποτελεί ορόσημο στον διεθνή χώρο του οίνου. 

Η συνέχεια – με 4 χρυσά βραβεία-  έλαβε χώρα στο Βερολίνο και τον μεγαλύτερο παγκοσμίως οινικό διαγωνισμό, Berliner Wein Trophy 2021 -winter tasting.

Δελτίο Τύπου | Χρυσή Χρονιά

Την ύψιστη διάκριση απέσπασαν το γεμάτο κοσμοπολίτικη φρεσκάδα Château Julia Chardonnay 2020, το φρουτώδες μονοποικιλιακό Château Julia Agiorgitiko 2019, αλλά και οι δυο super premium ετικέτες της δημοφιλούς οικογένειας Αμέθυστος, το σύνθετο Fume 2019 και το πολυεπίπεδο Cava 2018. Μάλιστα τα χρυσά βραβεία των δύο τελευταίων νομίζουμε ότι ταιριάζουν ιδανικά και με την νέα εμφάνισή τους!   

Τα επόμενα Χρυσά ήρθαν από την Γαλλία και το Challenge International du Vin – έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου- και αφορούν στο προερχόμενο από τον ορεινό αμπελώνα του Κατάφυτου Domaine Costa Lazaridi Malagousia 2020 και στη ναυαρχίδα του κτήματος Αμέθυστο Cava 2018. Βέβαια η συγκομιδή δεν σταματά εδώ αφού συμπεριλαμβάνει και 1 Ασημένιο μετάλλιο για τον Αμέθυστο Fumé 2019 αλλά και 2 Χάλκινα για τα Château Julia Chardonnay 2020 και Αμέθυστο Λευκό 2020 

Ο  Αμέθυστος Cava 2018 πάντως συνέχισε να εντυπωσιάζει τους ειδικούς αφού κατέκτησε και ένα Ασημένιο μετάλλιο, αυτή τη φορά στις Βρυξέλες και τον Concours Mondial Bruxelles2021! 

Ο Γαλλικός διαγωνισμός  Vinalies® Internationales 2021 θεωρείται από τους πλέον απαιτητικούς, ενώ οι βαθμολογίες των κρασιών συνοδεύονται και από γευσιγνωστικές σημειώσεις. Ως εκ τούτου αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το Χρυσό Μετάλλιο που απέσπασε η εμβληματική μας ετικέτα Αμέθυστος Ερυθρός 2019,  διάκριση που συνοδεύτηκε και από ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από την κριτική επιτροπή. 

Το φίνο Domaine Costa Lazaridi Merlot Rose 2020 δεν κερδίζει μόνο την καρδιά των απλών οινόφιλων αλλά και αυτή των επαγγελματιών, αφού επέστρεψε με Ασημένιο μετάλλιο από τον εξειδικευμένο στα ροζέ κρασιά διαγωνισμό Mondial Du Rose. 

Από τον Decanter Wine Awards ήρθαν οι επόμενες διακρίσεις με 3 Ασημένια μετάλλια για τα Αμέθυστος Fume 2019, Domaine Costa Lazaridi Malagousia 2020 και Oenotria Land Cabernet Sauvignon – Agiorgitiko 2018 καθώς και 4 χάλκινα για τα Αμέθυστο Ροζέ 2020, Château Julia Merlot 2019, Château Julia Agiorgitiko 2019 και Domaine Costa Lazaridi Merlot Rose 2020.

Η αναγνώριση όμως ήρθε και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφού στον περίφημο Texsom του Τέξας ο Αμέθυστος Ερυθρός 2019 κατέκτησε Ασημένιο, ενώ  τα Château Julia Agiorgitiko 2019, Domaine Costa Lazaridi Merlot Rose 2020 και Domaine Costa Lazaridi Malagousia 2020 Χάλκινα μετάλλια.

Τέλος, μια  ακόμα ειδική διάκριση ήρθε από την ομάδα του Robert Parker και το Wine Advocate με βαθμολογίες 92RP για το  Domaine Costa Lazaridi Malagousia 2020, 90RP για το Domaine Costa Lazaridi Merlot 2020, 89RP για το Château Julia Agiorgitiko 2019 και 89+RP για το Oenotria Land Cabernet Sauvignon – Agiorgitiko 2018. 

Φυσικά μια τέτοια συγκομιδή διακρίσεων μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, όμως το μεγαλύτερο όφελος από την συμμετοχή μας στους πιο αυστηρούς και καταξιωμένους διεθνείς διαγωνισμούς είναι η δυνατότητα που μας παρέχουν να συναγωνιστούμε κρασιά από τις σπουδαιότερες οινοπαραγωγικές χώρες και περιοχές του κόσμου και έτσι να αξιολογήσουμε την δουλειά μας. 

Οι 27 διακρίσεις μας γεμίζουν με την πεποίθηση ότι η προσπάθειά που καταβάλουμε από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι μετουσιώνεται σε αποτελέσματα  ιδιαίτερα υψηλού επίπεδου και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε κρασιά με εξαιρετική ποιότητα και μοναδικό χαρακτήρα.  

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τον τρύγο, προσβλέπουμε σε μία ποιοτική πρώτη ύλη που θα δώσει ανάλογη συνέχεια στις εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις για το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη. 

Δελτίο Τύπου | Χρυσή Χρονιά

 

Τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στο αμπέλι! 

Δελτίο Τύπου | Χρυσή Χρονιά