MUNDUS VINI AWARDS 2022

Η ανώτατη ειδική διάκριση για ελληνικό κρασί *Best of Show Greece White* που έλαβε το Domaine Costa Lazaridi Μαλαγουζιά στον φετινό διαγωνισμό του Mundus Vini Spring Tasting 2022 εδραιώνει το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στην κορυφή του συγκεκριμένου διαγωνισμού, καθώς έρχεται ακριβώς έναν χρόνο μετά την ειδική διάκριση *Best of Show Greece Red* για την Οινότρια Γη Cabernet Sauvignon – Αγιωργίτικο 2018 από τον ίδιο διεθνή διαγωνισμό.

Για τη διάκριση του Domaine Costa Lazaridi Μαλαγουζιά 2021 ως *Κορυφαίο Λευκό Κρασί από Ελλάδα* είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς διακρίνεται η μοναδικότητα του terroir από τον ορεινό μας αμπελώνα στο Κατάφυτο (υψομ. 900μ.)

Το *Best of Show Greece White* και Χρυσό συνοδεύτηκε από άλλες 6 διακρίσεις για ετικέτες του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη. Αναλυτικά με Χρυσό βραβεύτηκαν επίσης ο Αμέθυστος Κάβα 2019  αλλά και ο Αμέθυστος Fumé 2020. Ο χορός των μεταλλίων συνεχίστηκε με τα τέσσερα Ασημένια Μετάλλια, για το Château Julia Merlot 2020, το Château Julia Αγιωργίτικο 2020, το Domaine Costa Lazaridi Ροζέ 2021 και τον Αμέθυστος Ροζέ 2021.

MUNDUS VINI AWARDS 2022

Ο Διαγωνισμός MUNDUS VINI ξεκίνησε από την Meininger Verlag  και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο. Η σημασία αυτού του διαγωνισμού στη Γερμανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο αποδεικνύεται από τον αριθμό των κρασιών που υποβάλλονται, κυρίως στο Spring Tasting. Συνολικά 11.000 κρασιά από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στον 30ο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιών Mundus Vini – Spring Tasting 2022.