DOMAINE-LAZARIDI-NEWS-CJ-METHEXIS

Τα δύο νέα προϊόντα των οικογενειών Château Julia και Methexis του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη

Château Julia Agiorgitiko 2019

Château Julia Αγιωργίτικο

H γνωστή σειρά Château Julia που είναι αφιερωμένη στην κυρία του Κτήματος, τη σύζυγο του Κώστα Λαζαρίδη, Ιουλία, περιλαμβάνει κρασιά με ξεχωριστή προσωπικότητα, που καθένα τους έχει να «αφηγηθεί» μια διαφορετική γευστική ιστορία.

H ετικέτα ξεκίνησε την πορεία της με την σοδειά του 2004 ως Refosco-Αγιωργίτικο, όπου η ιταλική ποικιλία κυριαρχούσε. Με την πάροδο των χρόνων η ποικιλία του Αγιωργίτικου έδωσε εξαιρετικά ποιοτικά στοιχεία, συνδυάζοντας αρμονικά τα τυπικά της χαρακτηριστικά με την μοναδικότητα του terroir της Δράμας, και έφτασε μετά από διάφορες εναλλαγές στην ποσόστωση των ποικιλιών να γίνει πλέον μονοποικιλιακό Αγιωργίτικο 100 %.

Château Julia Αγιωργίτικο

Château Julia Αγιωργίτικο

Methexis Assyrtiko

Η οικογένεια Methexis αποτελείται από τέσσερα ξεχωριστά, μονοποικιλιακά αποστάγματα σταφυλής, από σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων του Κτήματος, που προσκαλούν σε ένα ταξίδι ιδιαίτερων γεύσεων.

Methexis Assyrtiko

Το 1979 φυτεύτηκε για πρώτη φορά από τον Κώστα Λαζαρίδη το Ασύρτικο στην περιοχή της Δράμας. Μια ποικιλία που έχρισε τη Δράμα δεύτερο σπίτι της. Συντέλεσε με επιτυχία στη δημιουργία πολλών κρασιών και τώρα ήρθε η στιγμή να εκφράσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του στο απόσταγμα σταφυλής της Οικογένειας Methexis.

Ο συνδυασμός πολυετούς εμπειρίας, εξειδικευμένου know-how και υπερσύγχρονου εξοπλισμού, που δημιουργεί μια αδιάσπαστη αλυσίδα κατά τη διαδικασία παραγωγής, εγγυάται ένα υψηλά ποιοτικό και άκρως γευστικό αποτέλεσμα, το Methexis Assyrtiko.

Methexis Assyrtiko

Methexis Assyrtiko