Μια εξαιρετική δημιουργία

Ο Ερυθρός Αμέθυστος, ο Αμέθυστος Cava και ο Πύργος Ιουλία Merlot σε μοναδικές φιάλες Magnum. Πέντε ζωγράφοι από την περιοχή, ο Γιάννης Νάνος, ο Πάνος Βαφειάδης, ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής, η Ντιάνα Παπαδοπούλου και ο Βασίλης Σοφιανίδης καταθέτουν το ταλέντο τους και την αγάπη τους για το κρασί δημιουργώντας ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο έργο τέχνης σε κάθε φιάλη, μετατρέποντας την σε αντικείμενο αισθητικής απόλαυσης.

ΣΥΛΛΟΓΗ

Γιάννη Νάνου

Ο Γιάννης Νάνος κατάγεται από την πόλη της Δράμας όπου γεννήθηκε το 1948. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Αθήνα ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική επηρεασμένος βαθιά από τον Υπερρεαλιστή ζωγράφο και ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο.

Το πολυτεχνείο υπήρξε ο χώρος της καλλιτεχνικής και αργότερα επαγγελματικής δραστηριότητας του Γιάννη Νάνου όπου συμμετέχει ήδη από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του σαν συνεργάτης αρχιτέκτων σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και μελέτες.

Με τη διπλωματική του εργασία «Αρχιτεκτονικός Προσχεδιασμός» παίρνει το πτυχίο του αρχιτέκτονα μηχανικού το 1973 και ταυτόχρονα το πρώτο βραβείο της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας. Η μελετητική εταιρεία Ευπαλίνος γίνεται ο χώρος της μετέπειτα αρχιτεκτονικής δραστηριότητας του Νάνου με πληθώρα κτηριακών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα δραστηριοποιείται και στο χώρο της ζωγραφικής με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με καλές κριτικές από την Ελένη Βακαλό και διακρίσεις στις γκαλερί Στοά Τέχνης 13, Ώρα και την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το 1980 Εγκαθίσταται στη Δράμα και γνωρίζει τον Κώστα Λαζαρίδη με τον οποίο θα ακολουθήσει μια μακρόχρονη συνεργασία η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Συνεργάτης αρχιτέκτων και καλλιτεχνικός σύμβουλος της εταιρείας «Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Α.Ε.» συμμετέχει από το 1989 με το έργο του τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον αρχιτεκτονικό τομέα, στην ίδρυση, καθιέρωση και στα οράματα αυτής της εταιρίας. Η αρχιτεκτονική και η ζωγραφική δεν ήταν ποτέ η διπλή ιδιότητα του Γ. Νάνου αλλά η ενιαία δραστηριότητα δύο τρόπων έκφρασης.

Την αρχιτεκτονική την είχα μέσα μου όπως είχα και το πάθος της ζωγραφικής από τότε που γεννήθηκα!

ΣΥΛΛΟΓΗ

Κωνσταντίνου Κ. Κερεστετζή

Γεννήθηκε το 1969 στην Αδριανή της Δράμας. Πήρε τα πρώτα μαθήματα με τον Κώστα Μεϊμάρογλου και αργότερα με τον Κωστή Παπατριανταφυλλόπουλο. Το διάστημα από 1989 έως το 1994 σπούδασε στην Ανωτάτη σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου και χαρακτική με τον Θανάση Εξαρχόπουλο.

Από το 1993 έως και το 1998 έκανε ελεύθερες σπουδές στην Ισπανία μελετώντας την Ισπανική ζωγραφική στο μουσείο του Πράδο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


Ομαδικές Εκθέσεις

 • 1986 Ομαδική ΝΕΛΕ Δήμου Θεσσαλονίκης
 • 1990 Κτήριο Καλλιτεχνών, Αθήνα
 • 1994 Έκθεση Τελειόφοιτων ΑΣΚΤ, Εθνική Πινακοθήκη, Αθήνα
 • 1995 «9 Ελληνες Καλλιτέχνες στη Ισπανία» Πρεσβεία Ελλάδος, Μαδρίτη
 • 1997 Γκαλερί της Έρσης Αθήνα
 • 2000 «Κονσέρβες 2000» Λιθογραφείο οδού Πειραιώς, Αθήνα
 • 2001 ΕΕΤΕ, Τεχνόπολις, Γκάζι, Αθήνα
 • 2001 Μουσείο Φρυσίρα, Αθήνα
 • 2001 Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου, Αθήνα
 • 2001 «Στη γειτονιά μας», «περί τεχνών» Αθήνα
 • 2002 «Έλληνες Ζωγράφοι», Συλλογή Χρίστου Χριστοφή, Αθήνα

Ατομικές Εκθέσεις

 • 1992 Χώρος Τέχνης 24, Αθήνα
 • 1996 Αίθουσα Τεχνών, Σχολή Τεχνών, Τολέδο
 • 1997 Χώρος Τέχνης 24 Αθήνα
 • 2000 Χώρος Τέχνης 24 Αθήνα
 • 2000 Στρατιωτική Λέσχη. Κως
 • 2002 Γκαλερί Γαβρά, Αθήνα
 • 2005 Γκαλερί Γαβρά, Αθήνα

ΣΥΛΛΟΓΗ

Πάνου Βαφειάδη

Ο Πάνος Βαφειάδης γεννήθηκε το 1946 στη Δράμα. Μεγαλώνοντας γεμάτος ευαισθησίες, ερωτηματικά και διάθεση να εκφράσει τον εσωτερικό του κόσμο, άρχισε να ζωγραφίζει από τα δεκατρία του χρόνια. Το ταλέντο του και η καλλιτεχνική του τάση, είχε ήδη αποκαλυφθεί από τα χρόνια φοίτησης του στο δημοτικό σχολείο. Τα πρώτα βήματα έγιναν όταν, σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε με την φιλοτέχνηση αφισών κινηματογράφου.

Το πηγαίο ταλέντο του σε συνδυασμό με την εμπειρία που αποκτά δουλεύοντας πάνω σε όλες τις μορφές της ζωγραφικής, τον ολοκληρώνουν, πολύ σύντομα ως καλλιτέχνη. Ασχολήθηκε ακόμη με την χρυσοτυπία, την κεραμική, την γεοπλαστική και την αγιογραφία.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 20 εκθέσεις ζωγραφικής (17 ατομικές και 3 ομαδικές) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα του έχουν εκτεθεί στο Παρίσι (1978) στις Βρυξέλες (19798-1980-1981) και στο Λονδίνο (1979), αποσπώντας ευμενέστατες κριτικές από γνωστούς Έλληνες και ξένους τεχνοκριτικούς. Έργα του κοσμούν, αυτή τη στιγμή πολλές ιδιωτικές συλλογές και παρουσιάζονται σε γνωστές γκαλερί.

Τα θέματα του Πάνου Βαφειάδη είναι κυρίως, τοπία, Ελληνική φύση και παραδοσιακά. Εξειδικεύεται όμως στην προσωπογραφία (πορτρέτο, σκίτσο και καρικατούρα).

ΣΥΛΛΟΓΗ

Ντιάνας Κουλαξίζη-Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε στην Ντουάλα του Καμερούν από Έλληνες γονείς , Πόντια , Κύπρια και Σμυρνιά στην καταγωγή. Τα πρώτα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Αφρική και τελείωσε το σχολείο στην Γαλλία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σπούδασε μοντελίστ στον γνωστό μόδιστρο υψηλής ραπτικής Γιάννη Τσοπανέλλη. Έμαθε την τέχνη της χαλκογραφίας με την καθοδήγηση του ταλαντούχου ψηφιδογράφου Χρήστου Χαρμούση. Έχοντας μεγάλη ευαισθησία και δεξιοτεχνία για οτιδήποτε δημιουργικό και καλλιτεχνικό, ασχολήθηκε επαγγελματικά για λίγα χρόνια με το σχέδιο ετοίμου ενδύματος και την διακόσμηση.

Το μεγάλο της πάθος είναι η ζωγραφική με την οποία εκφράζεται από πολλή μικρή ηλικία, σε κάρβουνο, σκίτσο, σινική μελάνι, ακουαρέλα, λάδι και ακρυλικό. Ζει ευτυχισμένη στην Δράμα με τον άντρα της ζωής της Γιώργο Παπαδόπουλο -που την παροτρύνει και την εμπνέει στις καλλιτεχνικές ανησυχίες της- και την μονάκριβη κόρη της Κατερίνα.

Η δημιουργία αυτών των μπουκαλιών ήταν μια πρόκληση για μένα και δούλεψα το καθ’ ένα χωριστά με πολύ μεράκι , για να μπορείτε να απολαύσετε μια ωραία εικόνα μαζί με αυτό το υπέροχο κρασι. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα και την Τζούλια Λαζαρίδη , για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αναθέτοντάς μου την δημιουργία αυτών των συλλεκτικών κομματιών!

ΣΥΛΛΟΓΗ

Βασίλειου Σοφιανίδη

Ο Βασίλειος Σοφιανίδης γεννήθηκε στην Σέρρες. Έχει μαθητεύσει ελεύθερο σχέδιο, ζωγραφική και αγιογραφία κοντά στους, Χριστόφορο Μελλίδη, ζωγράφο και αρχιτέκτονα ( δύο φορές βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών), τον Ευάγγελο Κοκολιό, αγιογράφο και τον Γεώργιο Μουτσάτσο, ζωγράφο στη Χίο. Από το 1991 υπηρετεί ως αξιωματικός στις ένοπλες δυνάμεις.

Η ζωγραφική είναι το πάθος του και η θεματολογία των έργων του ποικίλλει. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει αφιερωθεί στη αναπαράσταση αλόγων, με την τεχνική της φωτορεαλιστικής ζωγραφικής.

Η δουλειά του είναι ένας φόρος τιμής στο ελεύθερο πνεύμα των αλόγων, την ήρεμη δύναμη, την αντοχή, την αγωνιστικότητά τους, τη συντροφικότητα και την ευγένειά τους.


Εκθέσεις & Διακρίσεις

 • 1ο πανελλήνιο βραβείο ζωγραφικής 1984
 • Συμμετοχή στο διαγωνισμό IALHA (Ανδαλουσιανό άλογο) 2015 &2016
 • Συμμετοχή στο Equus Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ν.Υ 2015
 • Συμμετοχή στο MON ART FESTIVAL, στην Καβάλα, τον Ιούνιο 2016.
 • 1ο βραβείο ζωγραφικής στο Equus Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη 2016
 • Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση 30 καλλιτεχνών (από 6.500 συμμέτοχες παγκοσμίως) στο Αμαρίλλο του Τέξας (AQHA Museum & Hall of Fame, Αύγουστος 2016)
 • Συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα
 • Αφιέρωμα στο έργο του, στο αμερικανικό περιοδικό Gallop Magazine 2015 στο Κεντάκι
...

ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Αποστάγματα


 • Οικογένεια Ηδωνικό
 • Οικογένεια Methexis

ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Βαλσαμικά


 • Οικογένεια Botanico

ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

 Το καλό κρασί κρύβει πάντα και από μία ιστορία.